EXPOSICIÓ MIRADES Querol & Roura

octubre 6, 2022

MIRADES Querol & Roura

Del TEXT a la PINTURA

L’exposició  és la mostra d’un agermanament, maridatge, simbiosi entre text i pintura. Uns textos (Àngel Querol) van motivar i provocar unes pintures (Miquel Roura). Avui us els presentem.

MIRADES és el títolque encapçala el bloc de l’Àngel; allí el Miquel va llegir i elegir els textos que ha transformat en quadres, en pintura. Com diu el Miquel, el text com un element plàstic sense lligams amb la seva comprensió lingüística, buscant la força del text, del CURSUS i el DUCTUS cal·ligràfics, del moviment enèrgic de la mà i del braç; el text com a color, taca, textura, ritme, composició i, en definitiva, OBRA ARTÍSTICA.

Quant als textos —breus i circumstancials—, en el bloc sempre van acompanyats d’una imatge del paisatge d’Horta; de flors de ribàs, de nugolades, d’albades i de capvespres… que obren els altres ulls: els dels sentiments, suggestions, desitjos, admiracions.

Pintura i escriptura que volen compartir l’experiència estètica, el component poètic i metafòric de l’art.

MIRADAS Querol & Roura

Del TEXTO a la PINTURA

La exposición  es la muestra de un hermanamiento, maridaje, simbiosis entre texto y pintura. Unos textos (Àngel Querol) motivaron y provocaron unas pinturas (Miquel Roura). Hoy os los presentamos.

MIRADAS es el títuloque encabeza el bloc de Àngel; allí  Miquel  leyó y eligió los textos que ha transformado en cuadros, en pintura. Como dice Miquel, el texto como un elemento plástico sin ligaduras con su comprensión lingüística, buscando la fuerza del texto, del CURSUS y el DUCTUS caligráficos, del movimiento enérgico de la mano y del brazo; el texto como color, mancha, textura, ritmo, composición y, en definitiva, OBRA ARTÍSTICA.

En cuanto a los textos —breves y circunstanciales—, en el bloc siempre van acompañados de una imagen  del paisaje de Horta; de flores de ribazo, de nubarradas, de albas y de atardeceres… que abren los otros ojos: los de los sentimientos, sugestiones, deseos, admiraciones.

Pintura y escriptura quieren compartir la experiencia estética, el componente poético y metafórico del arte.

Last modified: octubre 6, 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *