TANCAMENT DE LA ZONA D’ACAMPADA DEL MAS DELS ATEOS

agost 3, 2023

Benvolguts veïns i veïnes, us compartim la nota de premsa que hem redactat sobre el tancament de l’Àrea d’acampada del Mas dels Ateus.

L’alt risc d’incendi i la manca d’adequació, obliguen a l’ajuntament d’Horta de Sant Joan a clausurar l’àrea d’acampada del Mas del Ateus.

●  L’àrea no té un pla d’evacuació en cas d’incendi, presenta les instal·lacions en mal estat i no dona garanties suficients de salubritat

●  El Consistori conjuntament amb el Parc Natural dels Ports estan valorant alternatives per reconvertir l’espai  en una àrea interpretativa alineada amb els valors de la sostenibilitat.

Horta de Sant Joan, 2 d’agost de 2023.  L’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, el Parc Natural dels Ports i els Agents Rurals han decidit clausurar la zona d’acampada del Mas dels Ateus pels següents motius:

1. L’elevat risc d’incendi en aquesta època. L’espai no disposa de cap pla d’evacuació i tampoc es pot establir,  ja que només té una única entrada i sortida. En cas d’incendi la gent s’hi quedaria atrapada i amb la violència dels incendis actuals cal extremar molt les precaucions.

Cal recordar que fa 12 anys vam patir una desgràcia relacionada amb el foc i la tenim molt present. A més a més, moltes vegades el risc d’incendi es pot donar en qualsevol època de l’any a causa dels llargs períodes de sequera que actualment estem vivint.

2. Risc de contaminació del riu. L’àrea d’acampada aboca les aigües residuals a un pou sec que no es pot garantir que hi pugui haver accidentalment un vessament al riu. En conseqüència podria  acabar filtrant l’aigua al riu, amb la peculiaritat que uns metres més avall hi ha la captació d’aigua del poble.

3. Mal estat dels serveis i les instal·lacions en general. L’Ajuntament n’hauria d’afrontar la  reforma quan el benefici que n’extreu és molt escàs. La neteja de l’espai, el control de l’aforament i el manteniment ocasionen una despesa que fa que qualsevol actuació sigui difícilment amortitzable.

A més, sabem que l’ÀREA seria molt complicat de legalitzar i que, per tant, la seva pròpia existència vulnera les normatives i les lleis.

Els usuaris de l’àrea d’acampada podran optar per altres alternatives d’estada a la zona, com ara l’àrea d’autocaravanes d’Horta de Sant Joan, els allotjaments rurals del municipi, el càmping “Els Ports” d’Arnes o el Càmping “Terra Alta” de Bot.

Actualment, el consistori  i el Parc Natural dels Ports estan treballant i valorant alternatives per transformar l’espai en un lloc adequat per a que els visitants puguin gaudir de la natura sense risc de malmetre-la, alineat amb els valors de la Carta Europea de Turisme Sostenible, una acreditació que va obtenir l’espai natural el novembre de 2022.

https://setmanarilebre.cat/horta-de-sant-joan-tanca-larea-dacampada-del-mas-dels-ateus-al-port/

Last modified: agost 3, 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *