Calendari de Festes

Es el dissabte més proper al 17 de gener o el mateix dia 17 si esdevé en dissabte, se celebra una subhasta de lots de menjar (dolç o salat) que han estat donats per la gent del municipi per a aquesta celebració. La recaptació econòmica es destina a l’arranjament del Convent de Sant Salvador.

Festes en commemoració a un dels miracles de Sant Salvador (va fer que plogués després de molt temps de seca). (Primer cap de setmana després del dia 21 d’abril)

Un cap de setmana ple d’activitats on cal destacar el Concurs de Pintura Ràpida, activitat per difondre l’art entre la població i a la vegada mostrar el patrimoni cultural i arquitectònic d’Horta de Sant Joan entre els artistes i els visitants. Tots els participants han de complir les bases establertes. El primer premi és atorgat per l’Ajuntament i la resta són atorgats per particulars o empresaris  del  municipi. Se celebra el primer diumenge que segueix el dia 21 d’abril.

El dissabte següent al dia de la Mercè (24 setembre) o el mateix dia 24 de setembre si esdevé en dissabte,  se celebra la festa de la Costa; pren el nom el qual divideix el poble en dues parts, una celebra la festa i l’altra hi és convidada. Als carrers engalanats s’encenen fogueres i es rosteixen: sardines, carn, botifarres per a tothom, es balla la jota d’Horta i es fa molta gresca.

Festa que se celebra el 18 de març (festa local) en devoció a Sant Salvador al mateix Convent de Sant Salvador. Es fa una romeria pels voltants del Convent.

Durant el matí es venen dolços típics del municipi (coc, redots…) donats per la gent del poble, la recaptació es destina a l’arranjament del Convent de Sant Salvador.

Allí mateix es cuina una paella popular, que es degustada per tots els assistents.

8, 9, 10, 11 DE SETEMBRE

Horta de Sant Joan celebra la seva festa major dedicades a la Nativitat de la Verge Maria amb tots els dies plens d’activitats, on la música, els balls, els concursos, els correbous i els àpats populars hi destaquen. 

 

Es celebra el primer diumenge d’octubre.

Es tracta d’una fira artesanal popular, també coneguda per la festa del Mostillo en la qual hi ha mostra de productes d’elaboració artesanal i tradicional lligats a l’època de tardor. Cal destaca el mostillo, deliciosos postres elaborats amb most de raïm i fruita seca

La festa finalitza amb un berenar sopar popular.

Comments are closed.